Η Highvoltage Productions στα πλαίσια της συμπλήρωσης 6 ετών δραστηριότητας στη διοργάνωση συναυλιών, επιχείρησε φέτος την έναρξη ενός νέου ετήσιου φεστιβάλ, το οποίο διεξήχθη σε δύο πράξεις, με την πρώτη να γίνεται την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και τη δεύτερη την Παρασκευή που μας πέρασε, 4 Νοεμβρίου 2011, πάντα στον ιστορικό χώρο του Κυττάρου (Ηπείρου & Αχαρνών, Αθήνα). Οι αδίστακτοι ανταποκριτές του KalfasBlog.com, παρευρέθησαν δεύτερη μέρα του HighVoltage Fest 2011 όπως ήταν αναμενόμενο, καθώς το line-up περιελάμβανε αγαπημένους καλλιτέχνες όπως τους Trendy HooliGuns, τους Anorimoi, το Σπύρο Γραμμένο και το σχήμα του, ενώ η βραδιά θα έκλεινε με τους πασίγνωστους Magic de Spell. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική σύνθεση του φεστιβάλ περιελάμβανε και τους Enola Str8, οι οποίοι για άγνωστους λόγους δεν εμφανίστηκαν.
Αν και όπως είχε ανακοινωθεί οι πόρτες θα άνοιγαν στις 18:00, κάτι τέτοιο δε συνέβη, κατά πάσα πιθανότητα λόγω καθυστερήσεων στο sound-check. Όπως και να είχε πάντως, το δύσκολο έργο του να ζεστάνουν τον κόσμο, η προσέλευση του οποίου έδειχνε υποτονική, είχαν αναλάβει οι Trendy HooliGuns. Όποιος τους ξέρει βέβαια, θα γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου δύσκολο για την ιδιαίτερα δυναμική και θορυβώδη πενταμελή “rap-core” κομπανία με «μπροστάρη» το ράπερ Σέξπυρ. Η μπάντα «πάτησε σανίδι» κατά τις 20:20 και παρέμεινε σ’ αυτό για περίπου 50 λεπτά της ώρας, στα οποία παρουσίασε τις κυριότερες επιτυχίες της από όλες τις δουλειές της, καθώς και το ολοκαίνουριο digital single της με τίτλο «Περίεργη ζωή» (κυκλοφορεί από τη Legend). Η εμφάνιση αναμφίβολα άρεσε, τόσο για το καλό στήσιμο του συγκροτήματος και τους αστείους, σατυρικούς στίχους οι οποίοι ωστόσο συχνά περιέχουν έξυπνα κοινωνικά μηνύματα, όσο και για το show του Σέξπυρ στα διαλείμματα μεταξύ των τραγουδιών.
Δέκα λεπτά μετά την αποχώρηση της πρώτης μπάντας, την σκυτάλη πήραν οι θρύλοι του κωμικού metal, Anorimoi. Η είσοδος τους έγινε με ένα εντυπωσιακό «στριπτίζ» του διασκεδαστή/αφιγιτή του συγκροτήματος Κομη Βαργκστάινερ. Ο δε Κόμης είχε την τιμητική του, καθώς στις 3 φορές που εμφανίστηκε για να ερμηνεύσει τα διάσημα πλέον ποιήματά του, έδειξε ότι κανείς δε τον συναγωνίζεται στο χιούμορ. Οι Ανώριμοι έκαναν ένα συνηθισμένο (αλλά συντομότερο) γι αυτούς πρόγραμμα, με πολλές επιτυχίες τους, δίνοντας μια μικρή γεύση για το τι θα επακολουθήσει στην επερχόμενη περιοδείας τους με τίτλο «Φαγιά υπάρχουν». Ο τραγουδιστής τους (Τραμπάκουλας) έκλεισε θεαματικά την πολύ καλή εμφάνιση της μπάντας, κατεβαίνοντας στο τελευταίο τραγούδι από τη σκηνή, για να τραγουδήσει μέσα στο mosh-pit με το λαό του. Άξιο λόγου είναι επίσης ότι κατά τη διάρκεια της μίας ώρας της εμφάνισής τους, κατάφεραν να συγκεντρώσουν ικανοποιητικό αριθμού κόσμου στο Κύτταρο, που όμως δεν παρέμεινε μετά την αποχώρισή τους από τη σκηνή.
Θα είχε πάει 22:30 θαρρώ, όταν ανέβηκε στη σκηνή ο Σπύρος Γραμμένος και οι μουσικοί που τον συνοδεύουν. Φυσικά, όπως οι περισσότεροι θα ξέρετε, μια εμφάνιση του Σπύρου Γραμμένου, δεν είναι ακριβώς ένα συναυλία γεγονός, αλλά περισσότερο ένα show που περιλαμβάνει τραγούδι και ποίηση σε συνδυασμό με στοιχεία stand-up comedy. Βέβαια υπάρχει ένας δίσκος που διακινείται στο διαδίκτυο και περιέχει ηχογραφήσεις αυτών των τραγουδιών που ερμηνεύονται στα show, αλλά άλλη χάρη να το βλέπεις ζωντανά. Ο Σπύρος διασκέδασε με τον τρόπο του το κοινό για μία ολόκληρη ώρα, ενώ για λίγο, μοιράστηκε τη σκηνή με το Σέξπυρ από τους Trendy HooliGuns.
Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυκτα, οι headliners της βραδιάς ξεκίνησαν την εμφάνισή τους. Ο κόσμος όμως που είχε μείνει στο Κύτταρο δεν αντιστοιχούσε στον τίτλο του “headliner”. Δεν μπορώ πω ότι οι Magic de Spell δεν έχουν την αίγλη που είχαν σε άλλες δεκαετίες, όχι τόσο γιατί δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μιλήσει για το ελληνικό rock, όσο γιατί λίγη κριτική μπορείς να κάνεις σε ένα συγκρότημα με 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας και 14 δίσκους. Αυτό που μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα είναι ότι οι Magic de Spell, είχαν εξαιρετικό ήχο, άψογη σκηνική παρουσία και φυσικά άφθονο επαγγελματισμό. Με δύο λόγια στάθηκαν άξιοι της ιστορίας τους. Προφανώς το set τους ήταν μεγαλύτερο σε διάρκεια από τους προηγούμενους καλλιτέχνες, ενώ περιελάμβανε επιτυχίες και διασκευές από όλες τις περιόδους της μπάντας.
Κλείνοντας, το team του KalfasBlog.com, θα ήθελε να χαιρετίσει την προσπάθεια της HighVoltage Productions, και ευελπιστεί στην καθιέρωση αυτού του νέου φεστιβάλ, ώστε και του χρόνου να μπορέσουμε να καλύψουμε ακόμη καλύτερα το γεγονός. Επίσης εξασφαλίσαμε για σας τις set-lists όλων των καλλιτεχνών καθώς και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.
Set-lists:
Trendy HooliGuns
Ουάλα-ουάλα
Κάνει καλό
Πιτσίνι
Μωρή
Οι μπάτσοι είναι...
Άντε σπάσε ρε μαλάκα
Νιώθω ντροπή
Ακροβατώ
Περίεργη ζωή
Ψωμί κρεμμύδι
Anorimoi
Ένα κεφτεδάκι τόσο δα
Καμικάζι
Ο Κάλος
Σκάσε ηλίθια
Άσε κάτω το δίκαννο γιαγιά
Η χειρότερη μέρα ever
Ο Πανίσχυρος Μεγιστάνας των Νίντζα
Κάμα Σούτρα
Βαζελίνη
Καριόλα
Στο πρώτο ραντεβού
|
Σπύρος
Γραμμένος
Σαχλοτράγουδο
Η μπαλάντα του κακομοίρη
Από παγκάκι σε παγκάκι
Κουκουλοφόρος
Valentine's Day
Η Αλίκη στη χώρα των γαμάτων
Magic De Spell
Νίψον Ανομήματα
Dog-God
Ο Κλόουν
Ο λύκος της ψυχής μου
Τέρμα το διάλειμμα (Η μπαμπέσα)
Η Αλήθεια
Ένα Λουλούδι
Should I
stay or should I go
Reality
Υποφέρω
Οκ πατέρα
Ο πιο καλός ο μαθητής
Rock 'n' Roll στο κρεβάτι
Το Ζεϊμπέκικο του ροκ
Με μπαταρία
Διακοπές στο Sarajevo
Κυρ-Παντελής
Εμένα οι φίλοι μου
|